Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

KOMICKÁ situácia v centre Plzne: VIDEO Turisti to prehnali s alkoholom, vykúpali sa vo fontáne!

Nemeckí turisti sa kúpu vo fontáne v centre Plzne. Smeruje k nim privolaná hliadka mestskej polície
Nemeckí turisti sa kúpu vo fontáne v centre Plzne. Smeruje k nim privolaná hliadka mestskej polície (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

PLZEŇ – Po minulé týždne zasiahli vlny horúčav aj Českú republiku. Turisti, ktorí sem každoročne prichádzajú vo veľkom počte, sa snažia s vysokými teplotami vysporiadať rôznymi spôsobmi. Títo Nemci to však spravili po svojom. Na ich škodu ale celú situáciu zachytila bezpečnostná kamera.

archívne video

Nahý muž vo fontáne v Brne.

Mestská polícia v Plzni riešila v piatok 28. júna vo večerných hodinách veľmi kuriózny prípad. Podgurážení turisti sa odhodlali v centre mesta na Námestí Republiky k činu, ktorý sa nevidí každý deň. Za obeť im padla "Zlaté kašny" (Zlaté studne), ktoré sú súčasťou fontány. 

Osvieženie netrvalo dlho

Na záberoch z bezpečnostnej kamery je jasne vidieť, ako opití nemeckí turisti jeden po druhom prichádzajú k fontáne len v spodnej bielizni a sadnú si do nej. Jeden z nich sa potom presubie pod "vodopád" a užíva sa chvíle, keď po ňom steká ľadová voda. Onedlho je však zábave koniec. Privolaná mestská hliadka v zložení troch policajtov vyhodí turistov z fontány. 

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

"Jednalo sa o troch turistov z Nemecka. Boli pod vplyvom alkoholu. Svoju zábavku nevedeli mužom zákona vysvetliť. Dostali pokutu vo výške niekoľkých tisíc českých korun (ČK)," potvrdila hovorkyňa mestskej polície v Plzni Tereza Schliková. Delikventom pritom hrozila maximálna sadzba až do výšky 10-tisíc ČK (takmer 400 eur). 

Kritika fontány 

Domáci však majú na takéto incidenty vlastný názor. Jeden z komentujúcich "Daniel Scott" sa pod videom na sociálnej sieti Facebook vyjadril nasledovne: "No ja byť v zastupiteľstve, tak navrhnem aby sa vyhláškou to kúpanie povolilo. Tie fontány by mali aspoň nejaké praktické využitie, pretože čo do estetiky to nespĺňajú ani omylom."

Viac o téme: AlkoholFontánaTuristiČeská republikaPlzeňMěstská policie PlzeňZlaté kašny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu