Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Dramatická záchrana turistov počas záplav! VIDEO Boj s časom do posledných momentov a slon hrdina

Skupinu turistov v Thajsku zachránil počas záplav slon Valentine
Skupinu turistov v Thajsku zachránil počas záplav slon Valentine (Zdroj: Facebook/พระครูอ๊อด วีรวฑฺฒโน ภิกฺขุ)

CHIANG MAI – Silné dažde v Thajsku priniesli so sebou veľké záplavy. Rieky sú rozvodnené a silný prúd vody sa nezastaví pred ničím. Situácia je alarmujúca. Uprostred záplav nepomáhajú len stroje, ale aj mohutné zdomácnené zvieratá.

archívne video

Časť obľúbenej promenády pri Eurovei je zaplavená (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Skupina turistov uviazla v čínskej provincii Chiang Mai počas mohutných záplav, ktoré pustošia celú krajinu. Ako informuje The Pattaya News, ich nafukovací čln sa na rozbúrenej hladine vody prevrátil a a následne sa nemali ako dostať na pevninu. Incident sa odohral v piatok 28. júna. Turisti mali však šťastie, pretože si ich všimli mahautskí jazdci na slonoch. 

Celý incident sa podarilo zaznamenať aj na videu. Príspevok ukazuje skupinu turistov, ktorí sa v rozbúrenej vode prevrátili. Uviazli uprostred rieky a od strhnutia silným prúdom ich delilo len to, že sa držali konára stromu. 

Mahautská skupina rodiny Saenovcov si turistov našťastie všimla a podišla k nim na slonovi Valentinovi. Najväčšiemu suchozemskému cicavcovi nerobila rozbúrená voda žiadne problémy. Turistov napokon postupne dopravil na breh. Slon Valentine aj rodina Saen si vyslúžili za túto záchranu pod videom mnoho ďakovných komentárov. 

Záplavy v Thajsku 

Okrem severozápadnej časti Thajska je záplavami postihnutý aj juh krajiny. Ako píše Crisis 24, silné dažde prepukli v meste Phuket. V nedeľu 30. júna, v prvý deň povodní, musela byť na medzinárodnom letisku prerušená všetka letová prevádzka. Ďalšie prívalové dažde by mohli spôsobiť rozsiahle zosuvy pôdy.

Ohrozené sú všetky nízkopoložené lokality v oblasti riek naprieč celou krajinou. Výstrahy pred záplavami sú vydané aj pre rozvinuté mestá s dostatočne kvalitne vybudovanou kanalizáciou. V najbližších dňoch sa očakáva, že thajské úrady vydajú príkazy pre povinnú evakuáciu. Už teraz sú niektoré oblasti odrezané od elektriny a telekomunikačného spojenia. 

Viac o téme: ZáplavyZáchranaSlonKatastrofyValentineChiang MaiThajskoMahautská skupinaSaenovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu