Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

AKTUÁLNE Hororový let zo Španielska! Pri silných turbulenciách sa zranili desiatky dovolenkárov, museli núdzovo pristáť

(Zdroj: X/Breaking Aviation News & Videos)

BRASILIA - Pri turbulenciách sa dnes v lietadle cestou zo Španielska do Uruguaja zranilo najmenej 30 ľudí. Stroj spoločnosti Air Europa s 325 pasažiermi pristál núdzovo v Brazílii, zranení sú v nemocnici, uviedla brazílska stanica BandNews. O silných turbulenciách informovala tiež agentúra AFP, tá ale počet zranených nespresnila.

Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner na linke z Madridu do Montevidea bolo nútené núdzovo pristáť v brazílskom Natale po silných turbulenciách, ktoré si vyžiadali zranenia niekoľkých osôb, oznámila letecká spoločnosť.

"Lietadlo normálne pristálo a zranenia rôzneho stupňa závažnosti sú už ošetrované," citovala agentúra Reuters z vyhlásenia spoločnosti. Prevádzkovateľ letiska v Natale uviedol, že cestujúci, ktorí potrebovali lekársku pomoc, boli sanitkami prevezení do miestnych nemocníc.

Zábery zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú osobu, ktorá zrejme vplyvom turbulencií skončila v batožinovom priestore nad hlavami cestujúcich. Podľa spoločnosti Air Európa by ešte dnes malo z Madridu odletieť lietadlo, ktoré cestujúci vyzdvihne v Natale a dopraví ich do Uruguaja.

Viac o téme: LetTurbulencieŠpanielskoAir Europa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu