Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

V španielskej Málage sa konal protest proti masovému turizmu: TOTO sú hlavné dôvody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Emilio Morenatti)

MADRID - V Málage na juhu Španielska v sobotu demonštrovali tisíce ľudí proti masovému turizmu. Hlavnými dôvodmi protestujúcich boli nedostatok bývania a vysoké nájmy v meste, informovala agentúra DPA.

Podľa organizátorov protestu sa na zhromaždení zúčastnilo približne 25.000 ľudí, denník El País však účasť odhadol na 15.000. Mnohí z protestujúcich niesli transparenty nápismi "Málaga nie je na predaj" a "Toto nie je turizmus, toto je to invázia".Podobné demonštrácie sa v posledných týždňoch uskutočnili aj na iných turistami vyhľadávaných miestach v Španielsku vrátane Barcelony, Malorky a Kanárskych ostrovov.

Protest v Málage zvolalo združenie nájomníkov, podľa ktorého je stále rastúci počet turistov a bytov na dovolenkový prenájom príčinou nedostatku bývania a ďalších problémov v meste.

V Málage je legálne zaregistrovaných viac ako 12.000 rekreačných domov, čo je viac ako v ktoromkoľvek inom španielskom meste okrem Madridu a Barcelony. Okrem toho sa tam však nachádza aj veľké množstvo takýchto nehnuteľností, ktoré sú prevádzkované nelegálne.

Viac o téme: ProtestyTurizmusŠpanielskoMálaga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu