Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Vstupná brána do PEKLA: Uprostred futbalového ihriska sa prepadla zem! VIDEO masívneho zosuvu

Zosuv pôdy uprostred futbalového ihriska v americkom štáte Illions
Zosuv pôdy uprostred futbalového ihriska v americkom štáte Illions (Zdroj: Facebook/618 Drone Service)

ILLIONS – V americkom štáte Illions sa otvorila brána do pekla. Z ničoho nič sa tu začala prepadávať zem, pričom diera sa čoraz viac rozširovala. Za následok to môže mať pravidelná činnosť hlboko pod športovým areálom.

archívne video

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Pod futbalovým ihriskom v americkom štáte Illions sa v stredu 26. júna v ranných hodinách okolo 8:30 doslova otvorila zem. Masívny zosuv pôdy bol zaznamenaný uprostred komplexu dvoch futbalových ihrísk Alton Illinois Gordon Moore Park neďaleko St. Louis (Missouri). Ako informuje FOX 2 Now, diera pohltila do svojich útrob veľké kusy hracej plochy a jeden zo svetelných stĺpov. 

Desivé momenty

Na sociálnych sieťach sa objavilo hneď niekoľko záberov z tejto prírodnej katastrofy. Zástupca spoločnosti Alton Parks & Recreation, Michael Haynes, upozorňuje, že všetko sa stalo náhle. "Trvalo to len chvíľu, zosuv zobral so sebou aj jedno z našich svetiel. Škody budú obrovské," vyjadril sa. 

Príčina zosuvu 

Zosuv pôdy v týchto miestach sa však podľa odborníkov dal predpokladať. Diera vznikla po kolapse v baniach, ktoré sú v hĺbke zhruba 46 metrov pod ihriskami. Spoločnosť New Frontier Materials, ktorá tieto bane prevádzkuje, vyslala ešte v deň zosuvu do oblasti svojich inžinierov, aby vyčíslili všetky škody. 

"Zasiahnutú oblasť sme zabezpečili a v dohľadnej dobe zostane pre verejnosť uzavretá. Povolali sme už expertov, ktorí budú dohliadať na opravy a celkovú úpravu zničeného terénu. Pri incidente nedošlo našťastie k žiadnym zraneniam. Diera je hlboká zhruba 46 a široká 9 metrov," dodal Haynes. 

Futbalové ihriská postavili majitelia pozemku ešte v roku 2018 v rámci projektu za 1,2 milióna dolárov. "Teraz čakáme na odpoveď z banských šácht. Je možné, že pre tento zosuv sa už na povrchu nebude môcť z bezpečnostných dôvodov konať žiadne podujatie," doplnil na záver zástupca spoločnosti Alton Parks & Recreation, Michael Haynes. 

Viac o téme: Zosuv pôdyDieraFutbalové ihriskoUSAPrírodná katastrofaIllionsAltonAlton Illinois Gordon Moore ParkAlton Parks & RecreationMichael Haynes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu