Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

V Rusku sa vykoľajilo 9 vozňov! Nezvestnú osobu už našli, je mŕtva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Smederevac)

MOSKVA - Železničné nešťastie v Komijskej republike na severe európskej časti Ruska si podľa najnovšej bilancie vyžiadalo tri obete na životoch. Záchranári vo štvrtok z vykoľajených vagónov vyslobodili telo 16-ročného dievčaťa. Informuje správa agentúry AFP.

K vykoľajeniu deviatich zo 14 vozňov vlaku došlo v stredu podvečer v úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj. Vlak vyrazil z mesta Vorkuta za polárnym kruhom a smeroval do juhoruského prístavu Novorossijsk na pobreží Čierneho mora. Táto cesta vlakom zvyčajne trvá päť dní.

archívne video

V Rakúsku havaroval slovenský autobus (Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Thalgau)

V čase nehody bolo vo vlaku 195 cestujúcich

V čase nehody bolo vo vlaku 195 cestujúcich a 20 zamestnancov, informoval gubernátor Komijskej republiky Vladimir Ujba. Úrady vo štvrtok informovali o dvoch obetiach a jednej nezvestnej osobe - jej telo vyslobodili z trosiek vo štvrtok popoludní. Nález tela potvrdil aj Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý sa týmto prípadom zaoberá.

Pri nehode sa zranilo najmenej 50 ľudí - stav siedmich z nich vrátane jedného dieťaťa lekári považujú za vážny. Spoločnosť Ruské železnice, ktorá má v krajine monopol na železničnú dopravu, uviedla, že pravdepodobnou príčinou nehody bola erózia pôdy v dôsledku silného dažďa.

Viac o téme: VagónVlakŽeleznicaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu