Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Nemecko poskytne Pásmu Gazy ďalšiu finančnú pomoc, uviedla ministerka zahraničných vecí

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man, Pool)

BERLÍN - Nemecko poskytne ľuďom v Pásme Gazy ďalšiu humanitárnu pomoc v hodnote 19 miliónov eur, oznámila v utorok nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Informujú o tom agentúry DPA a Reuters.

Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA) a Svetový potravinový program (WFP) prinášajú podľa jej slov múku a ryžu hladujúcim rodinám, pretože pre deti v Gaze je aj takáto potrava dôležitá na prežitie. Aj každá prepravka s humanitárnou pomocou takisto pomôže zničeným nemocniciam v Pásme Gazy. Z poskytnutých prostriedkov majú byť podľa jej slov okrem iného financované aj balíky s potravinami obsahujúce múku, ryžu, cukor, olej, cícer či mlieko v prášku.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Baerbocková v utorok predpoludním v Ramalláhu na Západnom brehu Jordánu rokovala s palestínskym premiérom Muhamedom Mustafom. Palestínska samospráva by podľa nej mohla zohrať dôležitú úlohu v Pásme Gazy po prípadnom ukončení vojny. Stretla sa aj s izraelským ministrom zahraničných vecí Jisraelom Kacom.

Kritika izraelskej vlády

Nemecká ministerka niektorých predstaviteľov izraelskej vlády kritizovala za kroky, ktoré oslabujú dlhodobú bezpečnosť krajiny. "Časť izraelskej vládnej koalície šíri ťažkosti a svojou agresívnou politikou v oblasti osídlenia ohrozuje dlhodobé bezpečnostné záujmy Izraela," uviedla a upozornila na násilie z radov osídlencov na Západnom brehu.

Viac o téme: PomocNemeckoIzraelPásmo GazyAnnalena Baerbocková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu