Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Europol identifikoval 1374 obetí obchodovania s ľuďmi: Podozrivých je vyše 200

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR (AP Photo/Peter Dejong))

AMSTERDAM - Počas medzinárodného týždňa boja proti obchodovaniu s ľuďmi zadržali vyšetrovatelia v Európe i mimo nej 219 podozrivých osôb. O policajnej akcii informovala agentúra DPA.

Európsky policajný úrad (Europol) v pondelok uviedol, že bezpečnostné zložky identifikovali spolu 1374 obetí obchodovania s ľuďmi vrátane 153 detí. Operácia sa zamerala na organizované skupiny, ktorých členovia mali na svedomí sexuálne vykorisťovanie, nútenú trestnú činnosť a žobranie. Celkovo sa začalo 276 nových vyšetrovaní.

 

CESTOVANIE DO ZAHRANIČIA - ÁNO 👍✅ OBCHODOVANIE S ĽUĎMI - NIE 🤚❎ ⚖ Trestný čin sa vyskytuje vo formách prostitúcie,...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Saturday, June 22, 2024

Medzi uvedenými príkladmi sa podľa Europolu vyskytol aj prípad z Maďarska, kde manželský pár prinútil šesť svojich detí k súloži so susedmi výmenou za peniaze či k žobraniu v obci. Podobne v Rumunsku zadržali osobu podozrivú z donucovania maloletých k žobraniu a prostitúcii.

Slovenská polícia už predtým informovala, že na Slovensku v rámci tejto akcie nebola identifikovaná žiadna obeť obchodovania s ľuďmi, ale bolo začatých niekoľko trestných stíhaní.Na spoločných akčných dňoch EMPACT proti obchodovaniu s ľuďmi sa od 3. do 9. júna zúčastnilo 39 krajín z celého sveta. Akciu viedlo Rakúsko a Rumunsko spolu s Europolom, Interpolom a agentúrou Frontex.

Viac o téme: Obchodovanie s ľuďmiPolícia EurópaEuropol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu