Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Chorvátsko po výbuchu, pri ktorom zomrelo dieťa z Česka, odložilo vojenské cvičenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia.sk)

ZÁHREB - Chorvátske ministerstvo obrany odložilo vojenské cvičenie, ktoré sa malo konať na cvičisku Josipa Markiča pri Knine. Pokračujú tam totiž previerky súvisiace s minulotýždňovým tragickým výbuchom, pri ktorom zahynulo deväťročné dieťa z ČR. Informuje o tom správa z agentúry HINA.

Cieľom cvičenia, ktoré sa malo konať od pondelka do 27. júna, je zvýšiť bezpečnosť chorvátskej armády aj civilistov. Ozbrojené sily Chorvátskej republiky sa však rozhodli vykonať dodatočnú kontrolu a určiť aktuálny stav zamínovania územia, ktoré slúži ako cieľová oblasť pre ostré streľby.

archívne video

Aj tento rok budú vyslaní slovenskí policajti do Chorvátska v rámci projektu Bezpečná turistická destinácia (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Pyrotechnici vykonajú dodatočnú kontrolu a odber vzoriek erénu a všetky plánované výcvikové aktivity s ostrou muníciou presunuli na ďalšie obdobie. Zároveň budú nainštalované ďalšie výstražné tabule s upozornením, že ide o nebezpečný priestor a je možné doň vstupovať iba na vlastné nebezpečenstvo.

Chorvátska armáda využíva Vojenské cvičisko Josipa Markiča (známejšie pod názvom "Crvena zemlja", t.j. Červená zem), pričom vojaci po každom cvičení terén vyčistia. Napriek tomu sa však môže stať, že tam niektoré nebezpečné predmety zostanú.

V prípade je obvinený 46-ročný Čech, otec obete. Miestne úrady už oznámili, že prípad postúpia českým vyšetrovateľom.

Viac o téme: DieťaČeskoVojenské cvičenieChorvátskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu