Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Katolícka cirkev v Belgicku vychádza v ústrety obetiam sexuálneho násilia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Belgická rímskokatolícka cirkev v spolupráci s Katolíckou univerzitou v Leuvene (KUL) uskutoční prieskum medzi obeťami sexuálneho násilia v rámci svojich veriacich. Na piatkové oznámenie Konferencie biskupov Belgicka upozornili viaceré domáce médiá.

Konferencie biskupov uviedla, že jej cieľom bude opierať sa o výsledky prieskumu a odporúčania komisií federálneho parlamentu venovaných sexuálnemu násiliu v cirkvi.

archívne video

Emeritný pápež Benedikt XVI. v liste žiada o odpustenie v kauze sexuálneho zneužívania (Zdroj: profimedia.sk)

Katolícka cirkev v Belgicku v uplynulých týždňoch zorganizovala dva dni stretnutí s obeťami sexuálneho násilia s cieľom vypočuť si ich skúsenosti. Cirkevní predstavitelia chcú túto záležitosť konzultovať s čo najväčším počtom obetí aj prostredníctvom online formulára. V dotazníku môžu obete potvrdiť aj želanie stretnúť sa s pápežom Františkom počas jeho plánovanej návštevy Belgicka.

Predstavitelia cirkvi vyzvali obete sexuálneho násilia, aby sa prihlásili e-mailom na špeciálne vytvorená adresu, pričom všetky odpovede budú spracované anonymne. Do analýzy výsledkov sa zapoja tiež výskumníci z KUL.

Vyšetrovanie v mene cirkvi vedie Nadácia dôstojnosti (Dignity Foundation), ktorá funguje v mene Konferencie biskupov Belgicka ako centrálny kontaktný bod pre obete sexuálneho násilia v rámci cirkvi.

Viac o téme: ObeteKatolícka cirkevSexuálne násilieBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu