Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Škandál v Poľsku: Farár prišiel odslúžiť omšu opitý, ten sa bráni, údajne pil iba omšové víno!

(Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA – Poľské média informovali o kurióznom prípade správania farára v obci Uniejów-Parcela. Najskôr farár zabudol na pohreb zosnulého, potom vyrobil trapas na prvom svätom prijímaní.

Miestni obyvatelia boli jeho správaním rozhorčení a na farára zavolali políciu. Prípad z malej obce Uniejów-Parcela v Malopoľskom vojvodstve sa začal škandálom počas pohrebu jedného z farníkov. Farár zabudol na pohreb 91-ročného pána, dobrovoľného hasiča, farníka, ktorý sa podieľal aj na stavbe kaplnky v obci, uviedol poľský denník wiadomosci.wp.pl.

O financie v rámci poľsko-slovenskej spolupráce je obrovský záujem, uviedol Richard Raši (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Všetci smútiaci sa objavili pred kostolom, no zrazu zistili, že kostol je zavretý a po farárovi ani stopy. Našli ho na miestnej fare, pod vplyvom alkoholu a tvrdil im, že si chcel len zdriemnuť. Vinu zvalil na kostolníka, ktorého sám prepustil a organistu, ktorý čakal s hosťami pred zavretou bránou kostola.

Podľa slov rodiny zosnulého omša nakoniec s veľkým oneskorením začala, ale farár sa správal veľmi zvláštne. Poplietol si slová slávenia omše, ba dokonca aj meno zosnulého. Niekoľko členov rodiny sa rozhodlo kostol radšej opustiť.

Rovnakú skúsenosť s farárom zažili aj pri prvom svätom prijímaní. Jedna z matiek detí uviedla, ako sa pri omši farár zrazu začal potácať. Tentokrát zvalil vinu na ťažkú monštranciu (pozn. red. striebornú pozlátenú nádobu, používanú pri Oltárnej sviatosti) a dodal, že to je dôvod, prečo sa tak kolíše. To už farníci zavolali políciu, ktorej farár tvrdil, že pil iba omšové víno. Polícia potvrdila vykonávanie činnosti pod vplyvom alkoholu a kňaz dostal pokutu. Obsah alkoholu v krvi a výšku pokuty ale odmietli uviesť. Miestna kúria upresnila, že farár bol prinútený sa rodine zosnulého ospravedlniť.

Viac o téme: AlkoholFarárPoľskoOmšové víno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu