Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Brutálny útok v Prahe! Muž na čerpacej stanici zaútočil nožom na šesť ľudí

(Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA - Policajti zadržali dvadsaťpäťročného muža, ktorý podľa nich dnes popoludní napadol nožom šesť ľudí na čerpacej stanici v Argentínskej ulici v Prahe 7. Motív útočníka zisťujú. Záchranári po útoku ošetrili tri osoby. Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová povedala, že v starostlivosti mali muža, ktorý utrpel rezné poranenia v hornej časti tela, nebol v ohrození života a v stabilizovanom stave ho previezli do nemocnice. Ďalší dvaja ľudia utrpeli povrchové zranenia, zdravotníci ich ošetrili na mieste a nebol potrebný ich transport do nemocnice.

"Aktuálne riešime prípad napadnutia šiestich ľudí v Prahe 7 na Argentínskej ulici.. 2000. Motív zisťujeme a na mieste policajti zadržali dvadsaťpäťročného útočníka," uviedla polícia na sieti X.

Incident sa podľa spravodajského servera Novinky.cz stal približne o 15.00 h na čerpacej stanici v pražskej štvrti Holešovice. Hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová uviedla, že ošetrili troch ľudí, ale dvoch z nich nebolo nutné transportovať do nemocnice. "V starostlivosti sme mali muža, ktorý utrpel rezné poranenia v hornej časti tela. Bol mimo ohrozenia života a v stabilizovanom stave bol prevezený do nemocnice," citoval jej vyjadrenie server Novinky.cz.

Muž zaútočil bez zjavného dôvodu

Hovorca pražskej polície Jan Rybanský vo vysielaní stanice ČT24 spresnil, že muž na čerpacej stanici zaútočil nožom na prechádzajúceho motocyklistu, ktorému spôsobil zranenia na krku. Kriminalisti potom zistili, že verbálne útočil na ďalších štyroch ľudí a jednu osobu zranil na ruke. "Podľa prvotných informácií útočil muž bez zjavného dôvodu, jednoducho, len tak," dodal Rybanský. Na mieste sú podľa Rybanského slov policajti, ktorí zaisťujú verejný poriadok. Polícia neskôr na sociálnej sieti vylúčila, že by išlo o teroristický útok a dodala, že útočník pochádza z uvedenej lokality a je pod vplyvom alkoholu. Ďalšie ohrozenie alebo napadnutie v tejto súvislosti podľa nej nehrozí.

Viac o téme: Čerpacia stanicaPolícia útok Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu