Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Požiar v Novom Mexiku si vynútil evakuáciu obce so 7000 obyvateľmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RUIDOSO - Obyvatelia obce Ruidoso na juhu amerického štátu Nové Mexiko museli v dôsledku rýchlo sa šíriaceho lesného požiaru bezodkladne opustiť svoje domovy, informuje agentúra AP.

"VYRAZTE OKAMŽITE: Nepokúšajte sa pobrať si osobné veci či ochrániť svoj domov. Okamžite sa evakuujte," oznámilo v pondelok okolo 19.00 h miestneho času (v utorok 02.00 h SELČ) na svojej webstránke a sociálnych sieťach vedenie obce Ruidoso, kde žije približne 7000 ľudí. Požiar zasiahol plochu približne 21,2 štvorcového kilometra a miestne úrady v pondelok večer informovali, že sa ho zatiaľ nedarí lokalizovať.

Energetická spoločnosť PNM odpojila pre obavy o bezpečnosť od elektriny časť obce Ruidoso. Zhorelo tam viacero budov a v ohrození sú aj ďalšie stavby. Južne od obce bola uzavretá časť diaľnice č. 70. Požiar vypukol v pondelok v neďalekej rezervácii Mescalero kmeňa Apačov, kde preto vyhlásili núdzový stav. V tejto rezervácií horí aj ďalší požiar, ktorý sa tiež nepodarilo lokalizovať a do pondelňajšieho večera miestneho času pohltil plochu 11 štvorcových kilometrov. Obec Ruidoso sa nachádza zhruba 120 kilometrov západne od mesta Roswell, v ktorom zriadili viacero evakuačných centier. Pre Ruidoso a okolité obce vydali výstrahu pred veľmi znečisteným ovzduším dymom z požiarov.

Viac o téme: PožiarNové MexikoEvakuácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu