Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Panika v turistickom raji: VIDEO Na pláži sa objavil obrovský žralok, ľudia kričali a bežali od strachu!

(Zdroj: Getty Images)

GRAN CANARIA – V sobotu popoludní návštevníkov obľúbenej pláže Melenara ostrova Gran Canaria v Španielsku prekvapil nevítaný hosť. K pláži sa približoval veľkou rýchlosťou a ľudia začali kričať od strachu.

Krátko po jeho príchode polícia pláž Melenara musela uzavrieť a nad plážou viala červená vlajka. Zábery, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach ukazujú mladých ľudí, ktorí bežia, aby sa zachránili, zatiaľ čo zrejme rovnako zmätení žralok pláva smerom k brehu, informuje chorvátsky Dnevnik.hr.

Boj s lykožrútovou kalamitou na Horehroní pokračuje, tvrdí Richard Takáč (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Na videu je možné vidieť aj muža, ktorý drží dieťa v náručí a sleduje, čo sa deje. Mladé dievča, ktoré bolo v tom čase na pláži uviedlo, že plavčík mal situáciu pod kontrolou a ihneď začal pískať na píšťalke a signalizovať všetkým, aby vyšli z vody. Spolu s kamarátkou v tej chvíli uvideli plutvu žraloka neďaleko od miesta, kde plávali a okamžite si to zamierili späť k pláži.

Podľa dostupných informácií išlo o žraloka kladivohlavého, ktorý môže dorásť až do piatich metrov a vážiť 450 kilogramov. Väčší jedinci si dovolia zaútočiť aj na iné žraloky či raje. Tento druh žraloka sa považuje za neškodného pre ľudí, no napriek tomu bolo v minulosti pár útokov na človeka zaznamenaných.

Viac o téme: ŽralokŠpanielskoŽralok kladivohlavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu