Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Z víťazstva v eurovoľbách sa teší aj sexi Meloniová: TOTO povedala na adresu von der Leyenovej

Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch. Zobraziť galériu (2)
Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch. (Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Výsledky volieb do Európskeho parlamentu ukázali, že Európa potrebuje pragmatickejšiu politiku, povedala talianska premiérka Giorgia Meloniová. Uviedla tiež, že Taliansko bude mať v EÚ kľúčovú úlohu. 

Informovala o tom agentúra Reuters. Meloniová oslavuje výrazné víťazstvo v eurovoľbách, strany talianskej vládnej koalície dostali od talianskych voličov dohromady cez 47 percent hlasov.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu bola historicky najvyššia účasť, volilo viac ako 1,5 milióna voličov (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Meloniová dnes talianskej rozhlasovej stanici 102.5 RTL Radio tiež povedala, že je príliš skoro odpovedať na otázku druhého mandátu Ursuly von der Leyenovej na čele Európskej komisie.

Agentúra Reuters dnes napísala, že väčšie zastúpenie euroskeptických strán môže cestu von der Leyenovej k druhému obdobiu na čele EK skomplikovať, hoci je stále favoritkou na túto funkciu.

Meloniová oslavuje v eurovoľbách výrazné víťazstvo. Jej strana Bratia Talianska (FdI) vyhrala s takmer 29 percentami hlasov, čo je skoro päťkrát toľko, čo dostala FdI v predchádzajúcich voľbách do EP v roku 2019. Melóniovej strana si polepšila aj oproti posledným parlamentným voľbách v Taliansku, ktoré FdI v roku 2022 vyhrala s 26 percentami hlasov.

Vo voľbách bodovali aj ďalšie strany talianskej vládnej koalície - takmer desať percent dostala Strana Hore Taliansko (FI), vlani zosnulého expremiéra Silvia Berlusconiho, a deväť percent získala strana Liga vicepremiéra Mattea Salviniho. Dohromady tak talianske vládne strany získali v eurovoľbách asi 47,5 percenta hlasov.

Z víťazstva v eurovoľbách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Intímna spoveď

Giorgia Meloniová v vo februári na večeri so zahraničnými korešpondentmi nechala dôverne nahliadnuť do svojho života.

„Chcela som byť speváčka, ale nemám hlas. Chcela som hrať za národný volejbalový tím, ale som trpaslík. Chcela som sa stretnúť s Michaelom Jacksonom, ale zomrel priskoro.“ Medzi jej sny určite nepatrilo stať sa premiérkou, vtipkovala vtedy šéfka strany FdI.

Podľa vlastných slov má veľa negatívnych stránok, ale nemá to, čo považuje za najničivejšiu vlastnosť politika – ješitnosť. "V skutočnosti som človek, ktorý sa rád smeje, najmä na sebe," povedala Meloniová.

Viac o téme: EurovoľbyGiorgia Meloniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu