Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Brutálna vražda na námestí! Polícia pátra po páchateľovi: Môže byť nebezpečný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JEVÍČKO - Českí policajti vyšetrujú násilnú smrť ženy v Jevíčku v Pardubickom kraji. Naďalej pátrajú po páchateľovi, ktorý môže byť nebezpečný, informovala v noci na stredu tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Informujú o tom portály Novinky.cz a TN.cz.

Podľa svedkov došlo k vražde na autobusovej stanici priamo na námestí mesta. Po 34-ročnom mužovi pátrajú desiatky policajtov i za pomoci vrtuľníka, potvrdila hovorkyňa polície Markéta Janovská. Jeho totožnosť zverejnili na internetových stránkach, pričom vyzvali verejnosť, aby sa ho nesnažili zastaviť, ale zavolali na políciu.

archívne video

Ministri reagujú na šieste výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Na mieste zasahovali aj záchranári, ktorí sa snažili obeti pomôcť. "Na miesto sme vyslali dve posádky, jednu z nich záchranárskym vrtuľníkom z Juhomoravského kraja. Napriek snahe záchranárov už nebolo možné zranenej osobe pomôcť," dodala hovorkyňa pardubických záchranárov Alena Kisiala.

Jevíčko je jedno z malých miest vo východnej časti Pardubického kraja v tesnej blízkosti Juhomoravského a Olomouckého kraja. Má približne 2 800 obyvateľov.

Hľadaný 34-ročný muž z Blanenska je hlavným podozrivým

Polícia ďalej pátra po páchateľovi utorkovej vraždy ženy v Jevíčku na Svitavsku. Hlavným podozrivým je tridsaťštyriročný Peter Gryc z Blanenska, uviedla dnes ráno polícia na sieti X. Hľadaný muž je vysoký 175 až 180 centimetrov, na zverejnenej fotografii má tmavé vlasy ostrihané na ježka. Polícia uviedla, že je nebezpečný, ľudia sa ho nemajú snažiť zadržať, informácie k hľadanému môžu volať na linku 158.

"Po vyhodnotení všetkých dostupných informácií, ktoré sme doteraz získali, sa pre nás vyššie hľadaný muž stáva hlavným podozrivým z vraždy," uviedla polícia dnes ráno.

O násilnom úmrtí ženy v Jevíčku informovali policajti na sieti X v utorok okolo 21.30 h. Zhruba o dve hodiny neskôr uviedli, že v súvislosti s činom pátrajú po Petrovi Grycovi z Blanenska. Zároveň zverejnila video s vrtuľníkom vznášajúcim sa nad námestím v Jevíčku. Práve tu páchateľ ženu zabil, napísali niektoré servery s odvolaním sa na svedkov udalosti.

Pred necelými dvoma týždňami polícia v Pardubickom kraji obvinila osemdesiattriročného muža z vraždy, ktorá sa stala v pondelok 20. mája večer v jednom z rodinných domov vo Vysokom Mýte na Orlickoústecku. Obvinený podľa kriminalistov v opitosti a po predchádzajúcej hádke kuchynským nožom raz bodol do hrudníka o dva roky mladšieho muža. Ten zomrel nasledujúci deň ráno v nemocnici v Hradci Králové.

Vlani policajti v Pardubickom kraji vyšetrovali päť vrážd, z toho jednu dokonanú. Tá sa stala ešte o rok skôr, pôvodne bolo ale vyšetrovanie vedené ako trestný čin zbavenia osobnej slobody s následkom smrti, až neskôr vyšetrovatelia prípad prekvalifikovali. Všetky vraždy kriminalisti objasnili.

Viac o téme: ČeskoVraždaPátraniePáchateľPolícia Jevíčko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu