Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Izrael potvrdil úmrtie ďalších štyroch rukojemníkov v Pásme Gazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Israel Defense Forces via AP)

JERUZALEM - Izraelská armáda v pondelok potvrdila úmrtie štyroch ďalších rukojemníkov, ktorých zadržiavalo hnutie Hamas od útoku na Izrael zo 7. októbra 2023.

Medzi mŕtvymi rukojemníkmi sú traja starší muži, Amiram Cooper, Joram Mecger and Haim Peri. V decembri vo videu hnutia Hamas "Nenechajte nás tu zostarnúť", prosili izraelské úrady, aby pracovali na ich prepustení. Štvrtým mŕtvym rukojemníkom je Nadav Popplewell, uviedla izraelská armáda.

archívne video

Šachta pod stolom v detskej izbe viedla do tunela, v ktorom boli zbrane, vrátane rakiet RPG, a slúžil ako výcvikový a bojový priestor. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari povedal, že rukojemníci zrejme zahynuli spoločne v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, keď tam operovala izraelská armáda. Príčina ich úmrtia zatiaľ nie je známa. "Preverujeme všetky možnosti... Existuje mnoho otázok," dodal.

Izrael podnikol ofenzívu v meste Chán Júnis, pevnosti hnutia Hamas, začiatkom tohto roka. Hamas v máji tvrdil, že Popplewell podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri izraelskom leteckom útoku, dôkazy však neposkytol.

Viac o téme: RukojemníciIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu