Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pri útokoch USA a Veľkej Británie v Jemene zahynulo najmenej 14 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

SANÁ - Pri útoku USA a Veľkej Británie v jemenskej provincii Hudajda zahynulo najmenej 14 ľudí a ďalších 30 je zranených, uviedla v piatok prohúsíjská televízia al-Masirah. Informuje o tom agentúra Reuters.

Televízia informovala, že cieľom úderov bola budova rozhlasu a prístav Salif. Americká a britská armáda tvrdili, že vo štvrtok podnikli útoky na ciele húsíov v Jemene v rámci úsilia odradiť túto militantnú skupinu od ďalšieho narušovania lodnej dopravy v Červenom mori. Velenie USA vo vyhlásení spresnilo, že americké a britské jednotky zasiahli 13 cieľov v oblastiach kontrolovaných húsíami.

"Pri plánovaní úderov sa ako vždy dbalo na to, aby sa minimalizovalo akékoľvek riziko pre civilné obyvateľstvo alebo nevojenskú infraštruktúru," uviedlo vo vyhlásení britské ministerstvo obrany. Húsíovia kontrolujú hlavné mesto a najľudnatejšie oblasti Jemenu a od novembra útočia na medzinárodnú lodnú dopravu v Červenom mori. Chcú tak vyjadriť solidaritu s Palestínčanmi vo vojne medzi Izraelom a hnutím Hamas. USA a Veľká Británia reagujú odvetnými útokmi.

Viac o téme: USAJemenVeľká BritániaObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu