Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Nešťastie v Egypte! Pri páde minibusu do Nílu zahynulo najmenej desať osôb: Šofér sa snažil utiecť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Humphrey Muleba)

KÁHIRA - Najmenej desať osôb zahynulo v utorok v Egypte, keď sa ich minibus zrútil z trajektu do rieky Níl severozápadne od Káhiry. Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva sa môže počet obetí zvýšiť, informujeme podľa agentúry AFP.

Egyptský štátny denník al-Ahrám informoval, že vodiča zadržali, keď sa snažil z miesta utiecť. Údajne sa dostal do slovnej hádky s jedným z pasažierov, uvoľnil ručnú brzdu a vystúpil. Nehoda sa stala na Níle približne 50 kilometrov od egyptskej metropoly. Do okolitých nemocníc previezli ďalších deväť ľudí, ktorých sa podarilo zachrániť. Vo vozidle ich bolo v čase nehody približne 20.

Dopravné nehody sú v Egypte bežné

Egyptské ministerstvo práce uviedlo, že minibus prevážal "dievčatá pracujúce na farme", nešpecifikovalo však, či boli maloleté. Káhira vyplatí finančné odškodnenie "rodinám zosnulých a zranených". Po predbežnom vyšetrovaní na mieste nehody prokurátor podľa egyptského denníka nariadil technickú prehliadku vozidla, aby sa zistili príčiny pádu do vody. Dopravné nehody sú v Egypte bežné, najmä v poľnohospodárskych oblastiach pozdĺž Nílu, kde malé a preťažené člny prevážajú poľnohospodárov a robotníkov, dodáva AFP.

Viac o téme: NešťastieMinibusEgyptNíl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu