Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Ľudia protestovali proti zabíjaniu civilistov v Afganistane

(Zdroj: SITA)

DŽALALABÁD - Stovky protestujúcich sa v pondelok zhromaždili v uliciach východného Afganistanu, aby vyjadrili pobúrenie z nočnej udalosti, pri ktorej príslušníci koaličných vojsk pôsobiacich v krajine usmrtili dvoch civilistov.

Približne 200-členný dav v meste Chogjani v provincii Nangarhár žiada "súdny proces s tými, ktorí sú zodpovední za smrť nevinných ľudí".

Incident sa odohral minulý noc, keď vojaci na kontrolnej obchádzke zazreli jedného z militantov, na ktorého spustili paľbu a zabili ho. Vojaci začali následne strieľať na tajné skrýše hnutia Taliban, pričom jedna strela zasiahla dom v neďalekej dedine a zabila otca a jeho syna, informoval guvernér mesta Chogjani Hadži Zalmaj Chán. Koaličné vojská však odmietli prevziať zodpovednosť za smrť civilistov a uviedli, že neposkytnú žiadne ďalšie informácie, pokiaľ svoje operácie na tomto území neukončia.

Vojská medzinárodnej koalície vedenej Spojenými štátmi americkými pôsobia v Afganistane od roku 2001, kedy sa im podarilo zvrhnúť režim hnutia Taliban, ktorý označili za spoluvinníka a podporovateľa teroristických útokov na USA v septembri 2001.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu