Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Pokračuje pátranie po venezuelskom lietadle

Po nezvestnom lietadle pátrajú štyri lode a štyri vrtuľníky.
Po nezvestnom lietadle pátrajú štyri lode a štyri vrtuľníky. (Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelské úrady dnes pokračujú v pátraní po 14 osobách z paluby dvojmotorového lietadla, ktoré sa v piatok zrútilo do Karibského mora severne od Caracasu krátko po odlete z venezuelského súostrovia Los Roques. Podľa tlačových agentúr išlo o lietadlo českej výroby LET L-410, ktorého pilot hlásil pred pádom poruchu motora.

Záchranári pátrajú po ôsmich Talianoch, piatich Venezuelčanoch a jednom Švajčiarovi. Do pátrania boli nasadené štyri vrtuľníky a štyri lode venezuelskej armády. V oblasti sužovanej vetrom a silnými morskými prúdmi sa však zatiaľ stopy po lietadle ani ľuďoch nenašli. "Zostáva ešte veľa nepreskúmaných miest," povedal šéf záchranárov Antonio Rivero.

Venezuelský pilot stihol kontrolnú vežu upozorniť na pád stroja. "Oznámil, že mu zlyhal motor a oznámil stav núdze. To bol posledný odkaz, ktorý poslal," uviedol predstaviteľ venezuelského záchranárskeho strediska Luis Diaz.

Prvé správy agentúr hovorili o 16 ľuďoch na palube vrátane jedného Američana, ale podľa úradov to nebola pravdivé. Lietadlo patrilo malej venezuelskej leteckej spoločnosti Transaven.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu