Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Pri útoku Talibanu zahynulo 21 policajtov a vojakov

(Zdroj: SITA)

KÁBUL - Militanti zvrhnutého hnutia Taliban zaútočili na juhu Afganistanu na policajné kontrolné stanovište a zabili šestnásť policajtov, v pondelok o tom informovalo afganské ministerstvo vnútra. Pri útokoch v inej časti krajiny zahynulo ďalších päť afganských vojakov.

Na policajtov, ktorí v sobotu hliadkovali na stanovišti v oblasti Maywand v provincii Kandahár, zaútočila mnohopočetná skupina militantov. Informoval o tom hovorca ministerstva vnútra Zimárí Bášarí. "Zatiaľ sme nenašli telá, ale polícia v Kandaháre spustila pátraciu operáciu," povedal Bášarí. Hovorca Talibanu Zabihulláh Mudžahíd povedal, že za útok je zodpovedný Taliban.

Kontrolné stanovište, ktoré sa nachádza v blízkosti dopravného uzla - diaľnice 1, sa stala tento rok opakovane terčom militantov. Šéf polície v Kandaháre Omar Chán povedal, že polícia útok vyšetruje, a preto o ňom nemôže poskytnúť žiadne bližšie informácie.

Miera násilností v Afganistane dosiahla tento rok najvyššiu úroveň od zvrhnutia Talibanu v roku 2001. Podľa údajov, ktoré zhromaždila agentúra AP na základe informácií afganských a západných predstaviteľov, zahynulo pri tohtoročných násilnostiach viac ako 6 300 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu