Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Amerika má novú hrdinku: Žena, ktorá zabila vraha

Bývalá policajtka Jeanne Assam sa stala hrdinkou Ameriky.
Bývalá policajtka Jeanne Assam sa stala hrdinkou Ameriky. (Zdroj: SITA)

COLORADO SPRINGS - Aj tragické udalosti majú svojich hrdinov. Takým sa v nedeľu stala Američanka Jeanne Assam (42), ktorá v kostole v meste Colorado Springs zastrelila útočníka Matthewa Murraya.

Po zuby ozbrojený muž stihol zabiť dvoch ľudí, no keby nebolo rýchlej reakcie bezpečnostnej agentky, mohli ich byť aj stovky. „Ani mi nenapadlo odtiaľ utiecť,“ priblížila Jeanne svoje pocity vo chvíli, keď útočníka uvidela. „Nechcela som, aby spôsobil ďalšiu škodu. Boh ma viedol a ochraňoval,“ dodala veriaca žena, ktorá zachránila zrejme až stovky životov. Keď totiž Murray dorazil hodinu po poludní do kostola v Colorado Springs, bol ozbrojený dvomi revolvermi, puškou a až tisíckou nábojov, ktorou mohol spôsobiť veľký masaker.

„Vyšla som z úkrytu, zakričala na neho, odpútala jeho pozornosť a zložila ho,“ opísala expolicajtka sekundy, v ktorých sa ocitla na hranici života a smrti. Nápad strážiť kostol počas bohoslužieb pritom skrsol nedávno práve v jej hlave a ukázal sa užitočný. Napriek tomu však šialenec ešte predtým stihol pred kostolom zastreliť sestry Stephanie († 18) a Rachael Works († 16) a postreliť ich otca. Potom vykročil do kostola, kde bolo asi 7-tisíc ľudí, s úmyslom zabíjať, v kaluži krvi však napokon ostal ležať sám. „Je to skutočná hrdinka,“ pochválil Jeanne miestny duchovný Brady Boyd. Murraya († 24) spájajú aj so streľbou v Denveri, ktorá sa odohrala dvanásť hodín pred zabíjaním v Colorado Springs. Aj tam zabil útočník dvoch ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu