Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Český lupič Procházka: Patrí k najhľadanejším zločincom zemegule

František Procházka
František Procházka (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Ešte pred dvomi týždňami to bol obyčajný pracovník bezpečnostnej firmy v Prahe. František Procházka (33) dnes patrí do elitnej skupiny svetových zločincov, aspoň podľa výšky vypísanej odmeny.

Za jeho dolapenie ponúkajú 2 milióny eur, čo ho podľa českého denníka AHA radí na 23. miesto. Pred ním sú už len islamskí teroristi.

Odmenu 68 miliónov korún ponúka za svojho neverného zamestnanca firma G4S. Na prvom mieste vo svetovom zozname sú vodca teroristickej siete al-Káida Usáma bin Ládin a jeho pravá ruka Ajman al-Zaváhirí, za ktorých dolapenie je vypísaných 575 miliónov korún. Za ďalších dvadsať islamských teroristov je odmena 115 miliónov korún.

Z „bežných“ zločincov je tak Procházka na prvom mieste, za sebou nechal dokonca aj mafiánskeho bosa z Bostonu, za ktorého je vypísaná finančná odmena 23 miliónov korún. Polícia po Procházkovi stále pátra a nevylučuje možnosť, že je za hranicami. Možností je viac, jedna z nich je aj francúzska cudzinecká légia. Žalobkyňa v Prahe preto na neho navrhla vydať medzinárodný zatykač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu