Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Francúzska polícia zatkla podozrivých zo streľby na policajtov

PARÍŽ - Francúzska polícia v stredu zatkla muža a ženu, ktorí sú podozriví zo zabitia španielskeho policajta a postrelenia jeho kolegu, ku ktorému došlo počas víkendu v juhozápadnej časti Francúzska.

Informoval o tom zdroj blízky vyšetrovaniu, podľa ktorého ozbrojenú dvojicu zadržali pri vychádzaní z hotela v odľahlej dedine Châteauneuf-de-Randon v južnom Francúzsku. Ide o dvojicu, po ktorej polícia pátrala tri dni, zdroj však zatiaľ neinformoval, či ide o členov baskickej separatistickej skupiny.

Dvoch príslušníkov španielskej civilnej gardy postrelili v sobotu v meste Capbreton, kde sa zúčastňovali na spoločnej operácii s francúzskou políciou namierenej proti ETA. Dvadsaťštyriročného Raula Centena zastrelili, jeho kolegu, dvadsaťtriročného Fernanda Trapera zranili strelou do hlavy a v súčasnosti je v kóme vo francúzskej nemocnici.

Podozriví, dvaja muži a žena, ušli po streľbe v aute, ktoré prepadli a jeho vodičku neskôr vysadili. Ak sa útok v Capbretone potvrdí ako operácia ETA, pôjde o prvú akciu separatistickej organizácie so smrteľnými následkami od bombového útoku na madridskom letisku v decembri 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu