Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Bhuttovej strana nebude bojkotovať voľby

Bénazír Bhuttová
Bénazír Bhuttová (Zdroj: ČTK)

ISLAMABAD - Pakistanská opozičná líderka Bénazír Bhuttová vo štvrtok pre agentúru AFP uviedla, že jej strana sa plánuje zúčastniť na parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 8. januára.

"Aby sa proces pohol vpred, zúčastníme sa a dúfame, že sa nám podarí ovplyvniť voľby tak, aby boli dôveryhodné, a pokiaľ budú zmanipulované, budeme protestovať, že boli zmanipulované," uviedla Bhuttová v telefonickom rozhovore.

"Pakistanská ľudová strana (PPP) sa volieb zúčastní, ale vyhradzuje si právo ich následne bojkotovať," dodala bývalá dvojnásobná premiérka. Bhuttová privítala štvrtkový prísľub prezidenta Parvíza Mušarráfa 16. decembra zrušiť výnimočný stav, jeho rezignáciu na post šéfa armády a ohlásenie termínu konania parlamentných volieb. "Samozrejme, toto sú dobré opatrenia, ktoré budujú dôveru, ale je potrebné urobiť viac, vrátane mechanizmov, ktoré zaručia, že voľby budú slobodné a spravodlivé," dodala Bhuttová.

Jej vyhlásenie prišlo krátko po vyhlásení ďalšieho bývalého premiéra Naváza Šarífa, ktorý vyhlásil, že koalícia opozičných strán, vrátane Bhuttovej PPP, bude voľby bojkotovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu