Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

11-ročný chlapec týral svoju babičku

RUMBURK - 11-ročný chlapec týral v Rumburku svoju babičku. Vnuk ju v stredu údajne napadol palicou a stará žena leží momentálne na chirurgii v rumburskej nemocnici so zlomenou nohou.

Chlapca vo štvrtok previezli pracovníci starostlivosti o deti do Diagnostického ústavu v Liberci. Informuje o tom dnešný Děčínský denník.

Prípad domáceho násilia vyšetruje děčínská polícia, ale vzhľadom na vek dieťaťa musí mlčať. Pre chlapca si prišli sociálni pracovníci za asistencie polície priamo do zvláštnej školy v Rumburku, ktorú navštevuje. Jeho matka odobraniu aj napriek hysterickej scéne na mieste nezabránila. Pripustila, že jej syn babičku občas udrel. "Sem-tam jej dal facku, ale to nič nebolo," povedala novinárom Denníka.

Sociálne slabá rodina žije v polorozpadnutom dome na okraji Rumburku a nemá v okolí príliš dobrú povesť. Podľa ústeckej psychologičky Ilony Wölfelovej dieťa absolvuje v ústave psychologické a psychiatrické vyšetrenie a potom podľa stavu dieťaťa odborníci rozhodnú. "Je to individuálne. Dieťa môže skončiť i v detskom domove," uviedla Wölfelová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu