Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Afganistan: Neznámi ozbrojenci zastrelili šiestich staršinov

Muži smútia za zavraždenými príbuznými.
Muži smútia za zavraždenými príbuznými. (Zdroj: SITA)

HERAT - Neznámi ozbrojenci na motocykloch zastrelili na západe Afganistanu šiestich provládnych kmeňových staršinov, ktorí mierili na bohoslužby, v nedeľu o tom informoval šéf provinčnej polície.

Ozbrojenci zaútočili na staršinov v čase, keď cestovali do mešity v provincii Herat. Agentúre AFP to povedal Džuma Chán Adíl. "Staršinovia boli na ceste do mešity. Ozbrojení muži začali na ich vozidlo strieľať a šiestich z nich zabili," povedal Adíl a dodal, že siedmeho muža zranili.

Policajný dôstojník zatiaľ nevedel povedať, kto za streľbou stojí, ale podobné incidenty v minulosti pripisovali na konto povstalcom zvrhnutého hnutia Taliban. Ich terčom sa často stávajú ľudia, ktorí sú na vládu napojení alebo ju podporujú. Jeden z hovorcov Talibanu, Jusúf Ahmádí poprel, že by hnutie bolo za smrť straršinov zodpovedné. Adíl informoval, že polícia na mieste incidentu zadržala dvoch mužov.

V podobnom duchu sa niesol útok, ktorý sa stal v utorok v južnej provincii Helmand a pri ktorom muži na motocykloch zavraždili miestneho poslanca. Práve na juhu krajiny sú povstalci hnutia najaktívnejší.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu