Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Súd nariadil obvineným z vraždy Britky zostať vo väzbe

Na snímke sú obvinení Amanda Marie Knox a Raffaele Sollecito.
Na snímke sú obvinení Amanda Marie Knox a Raffaele Sollecito. (Zdroj: SITA)

PERUGIA - Taliansky sudca v piatok nariadil, že americká študentka, jej taliansky priateľ a vlastník baru Congolese zostanú vo vyšetrovacej väzbe ako podozriví v prípade vraždy britskej študentky. Informoval o tom právnik.

20-ročnú Amandu Marie Knoxovú, 24-ročného Raffaeleho Sollecita a 38-ročného Diya Patricka Lumumba zadržali v spojitosti so sexuálnym útokom a vraždou Knoxovej spolubývajúcej, 21-ročnej Meredith Kercherovej. Kercherovú našli zavraždenú 2. novembra v jej izbe v Perugii, ktorá bola zvnútra zamknutá. Sudkyňa Claudia Matteiniová v 19-stranovom nariadení uviedla, že existujú dostatočné dôkazy pre ich držanie vo väzbe počas celého vyšetrovania, ktoré môže trvať až jeden rok.

"Neočakávali sme to," povedal novinárom jeden z právnikov a dodal, že plánujú odvolanie proti rozsudku. Podľa talianskeho práva môžu byť obvinení zadržaní vo vyšetrovacej väzbe aj bez vznesenia obvinenia, pokiaľ sudca uzná, že existujú dostatočné dôkazy pre ich väznenie, ak existuje možnosť, že by unikli, zopakovali zločin, alebo manipulovali s dôkazmi.

Kercherovú našli mŕtvu s podrezaným hrdlom v jej izbe v byte, ktorý si prenajímala spolu s ďalšími študentmi v Perugii. Perugijská polícia zvolala tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční v utorok o 11.00 hod. miestneho času. Kercherová pochádzala z južného Londýna a bola študentkou tretieho ročníka odboru európskych štúdií. V Perugii bola na študijnom pobyte v rámci paneurópskeho výmenného programu Erazmus.

Polícia vošla do Kercherovej bytu po tom, ako našla jej dva mobilné telefóny v neďalekej záhrade. Otvorili zamknuté dvere a našli jej telo pod matracom. Na rozbitom okne, o ktorom sa predpokladá, že ním útočník ušiel, tiež našli stopy krvi. Polícia preverovala posledné telefonické rozhovory zavraždenej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu