Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Ťažký boj malého Gabriela: Chceli ho zabiť, ale prežil

Gabriel (vpravo) mal byť mŕtvy. V bruchu mamy však ukázal obrovskú vôľu žiť.
Gabriel (vpravo) mal byť mŕtvy. V bruchu mamy však ukázal obrovskú vôľu žiť. (Zdroj: Nový Čas)

BIRMINGHAM - Hovorí sa, že dvojčatá sú neoddeliteľné a spája ich pevné puto. U Gabriela a Ieuana Jonesa z anglického Birminghamu to platí dvojnásobne.

Keď lekári po dvadsiatich týždňoch tehotenstva zistili, že Gabriel je o polovicu menší ako jeho braček a jeho zväčšenému srdcu hrozí infarkt, matke Rebecce odporučili interrupciu v záujme prežitia Ieuana. Po ťažkom zvažovaní napokon Rebecca súhlasila, maličký Gabriel v jej lone mal však iný názor.

Lekári sa najskôr pokúšali prestrihnúť jeho pupočnú šnúru, no bola príliš hrubá. Na druhý pokus rozrezali plodové lôžko na polovicu, aby v prípade očakávanej smrti nebol postihnutý ani brat. „Keď som ho na druhý deň ráno po operácii zacítila zúrivo kopať, zrazu som tušila, že to prežije,“ vyznala sa 35-ročná Rebecca. V úžase zostali aj lekári, ktorí dali chlapcovi prezývku Rocky a viac sa o jeho život neusilovali.

Päť týždňov po operácii sa chlapci narodili cisárskym rezom a Gabriel je zdravý - jeho srdce sa zmenšilo a pribral na váhe. Teraz už bývajú doma a neustále sa držia za ruky. „Je to naozaj zázrak,“ konštatovala ich šťastná mama.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu