Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Súkromní detektívi možno našli stratenú Maddie

Nezvestná Madeleine McCannová.
Nezvestná Madeleine McCannová. (Zdroj: ČTK)

LONDÝN - Rodičia britského dievčatka Madeleine McCannovej, ktoré je nezvestné už takmer šesť mesiacov, použili časť peňazí z fondu určeného na financovanie pátracích akcií po Maddie na splácanie svojej hypotéky.

Vo fonde sa od mája zhromaždilo cez milión libier (takmer 48 miliónov SK). Gerry a Kate McCannovci prestali čerpať peniaze z fondu po tom, čo ich portugalská polícia označila za podozrivých v súvislosti so zmiznutím Maddie. Skupina súkromých detektívov ale údajne objavila dievčatko veľmi podobné Maddie, ktoré možno uniesla Marocká rodina.

Štvorročná Madeleine zmizla 3. mája z izby v apartmáne hotelového komplexu v portugalskom prímorskom stredisku Algarve, kde spala s dvojročnými súrodencami, dvojčatami.

Rodičia v tej dobe večerali s priateľmi päťdesiat metrov od apartmánu. Policajní vyšetrovatelia pôvodne pracovali s hypotézou, že Maddie bola unesená. Neskôr sa priklonili k názoru, že rodičia mohli Maddie nešťastnou náhodou zabiť a jej telíčko ukryť. Kate a Gerry boli v tejto súvislosti vypočúvaní a následne označení za podozrivých. V súčasnosti je pátranie na mŕtvom bode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu