Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Batoľa naštartovalo auto a narazilo s ním do domu

MIMOŇ - Do domu na námestí v českom Mimoni na Českolipsku v utorok popoludní nabúral Ford Escort. Za volantom sedelo len 19-mesačné batoľa, informoval o tom portál idnes.cz.

„Zažili sme už všeličo, ale toto je skutočne rarita,“ komentovali nehodu na policajnej stanici v Mimoni. Otec batoľaťa zaparkoval auto na námestí a odišiel do miestnej pobočky banky. „Lenže kľúče nechal v zapaľovaní, aby mohlo hrať autorádio,“ opisuje policajná hovorkyňa Ivana Baláková. V tej chvíli sedelo batoľa ešte v autosedačke na zadnom sedadle. A vedľa neho matka, ktorá mu uvoľnila popruhy.

Dieťaťu sa potom podarilo preliezť na prednú sedačku a po chvíľke otočiť kľúčikom v skrinke. „Vzhľadom k tomu, že otec nechal v aute zaradený prvý rýchlostný stupeň, malý chlapec otočením kľúčika dostal vozidlo do pohybu a nabúral do jednej z budov na námestí,“ opísala nehodu Baláková. Policajti tvrdia, že dieťa auto naštartovalo tak rýchlo, že matka nestihla zareagovať. Dieťaťu ani matke sa našťastie nič nestalo. Škoda sa vyšplhala na 25 tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu