Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Hasiči evakuovali z pražského hotela Hilton 2500 ľudí

Hotel Hilton v Prahe.
Hotel Hilton v Prahe. (Zdroj: ČTK)

PRAHA- Hasiči dnes dopoludnia kvôli úniku plynu evakuovali 2500 ľudí z pražského hotela Hilton a okolitých budov. ČTK to povedal na mieste riaditeľ pražských hasičov Dalibor Gosman.

Plyn sa do hotela dostal cez klimatizáciu z neďalekého výkopu, kde stavebná firma narušila potrubie, a hrozil výbuch. Z päťhviezdičkového hotela sa muselo uchýliť na ulici 1700 hostí, ďalšie stovky ľudí museli opustiť okolité kancelárske budovy.

Niekoľko ľudí vybehlo zo zamorených budov bez teplého oblečenia, zamestnanci Hiltonu preto evakuovaným vonku rozdávali deky. Pri zásahu hasičov sa zúčastnila aj špeciálna chemická jednotka, ktorá merala koncentráciu plynu vo vzduchu. Po niekoľkých desiatkach minút sa evakuovaní mohli začať postupne vracať naspäť.

Gosman bol spokojný so samotným zásahom i s pripravenosťou manažmentu hotela na kritickú situáciu. "Musím ich všetkých pochváliť," povedal novinárom ihneď po skončení záchrannej akcii. Hovorca pražských hasičov Vít Pernica uviedol, že išlo o najrozsiahlejšiu tohtoročnú evakuáciu v Prahe.

Minulý rok hasiči v Prahe evakuovali celkom 722 ľudí. Pri dnešnom zásahu museli jednorázovo premiestniť viac ako trojnásobný počet ľudí. Hotel Hilton stojí na Rohanskom nábreží. Podľa hotelového prevádzkara sa jedná o najväčší hotel v ČR i v strednej a východnej Európe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu