Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

V Prahe zhorel autobus MHD

Požiar autobusu spôsobil škodu päť miliónov korún.
Požiar autobusu spôsobil škodu päť miliónov korún. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - V Prahe včera popoludní zhorel nízkopodlažný autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nikomu z cestujúcich sa nič nestalo, pretože stihli včas vystúpiť.

Požiar spôsobil škodu päť miliónov korún, jeho príčinu vyšetrujú odborníci. ČTK to povedal hovorca pražských hasičov Vít Pernica. Podľa Pernici začal horieť autobus na linke 162 zhruba okolo 17.00 hod. na Horňáteckej ulici v Prahe - Kobylisích.

Horieť začalo v priestore motora krátko predtým, ako autobus prišiel na zastávku. V tej chvíli v ňom bolo asi 20 cestujúcich. Vodič sa ale podľa Pernicu zachoval tak, ako mal, a cestujúci vystúpili.

Podobné prípady sa v autobusoch MHD stali v polovici septembra. Začiatkom minulého týždňa začal horieť autobus linky 215 na ulici Novodvorská. Aj vtedy vodič stihol zastaviť a všetci cestujúci v poriadku vystúpili. Požiar pravdepodobne spôsobila porucha na elektroinštalácii. Škodu vyčíslil vyšetrovateľ zhruba na 120.000 českých korún.

Iba deň predtým bolo zranených päť cestujúcich pri výbuchu chladiča linkového autobusu na Střelničnej ulici v Prahe 8. V autobuse praskla hadička chladiaceho systému. Päť žien malo obarené a od chladiacej kvapaliny poleptané nohy. Podobné nešťastie sa stalo v októbri roku 2006 takisto v Prahe 8, kde v autobuse MHD prasklo kúrenie a horúca voda a para obarili dvadsaťosemročnú cestujúcu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu