Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Šokujúci prípad v Česku: Vojaci šikanovali veliteľa!

Záber z mobilu ukazuje, ako vojaci držali veliteľa na lavici.
Záber z mobilu ukazuje, ako vojaci držali veliteľa na lavici. (Zdroj: Blesk.cz)

LIBEREC - Na verejnosť sa v Česku dostalo video z mobilného telefónu, na ktorom vojaci napadli svojho nadriadeného, držia ho a polovyzlečeného ho sprchujú v oblasti podbruška. Šikanu medzi vojami elitnej protichemickej jednotky v Liberci už rieši vojenská polícia.

Ako informuje internetová stránka www.blesk.cz, k šikane malo prísť počas cvičenia záchranných zložiek a armády v libereckej Tipsport aréne. Niekoľko vojakov držalo podpraporčíka Jana Kašubu na lavici, ich kolegyňa mu rozopla nohavice a ďalší vojak ho kropil sprchou. Vojaci označujú zábery z videa za nevinný chlapský žart, poškodený však podal trestné oznámenie.

Na záberoch je počuť ako kríčí: "To je vzbura. Na toto sú paragrafy!" Kašubu mal týždeň po incidente fyzicky napadnúť iniciátor prvého konfliktu. Podpraporčík utrpel podliatiny na krku a takmer tri týždne bol práceneschopný.

"Je pravdou, že došlo ku konfliktu. Vec je v súčasnej dobe vo vyšetrovaní, z toho dôvodu sa nebudeme v túto chvíľu viac k udalosti vyjadrovať," povedala hovorkyňa libereckých chemikov Karolína Zemanová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu