Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Casey: Vojna proti terorizmu bude trvať celé desaťročia

George Casey
George Casey (Zdroj: SITA)

SAN JUAN - Šéf americkej armády si myslí, že ideologický boj proti islamskému extrémizmu, ktorý v súčasnosti vedú Spojené štáty a ich spojenci, potrvá celé desaťročia.

Generál George Casey to povedal v nedeľu pri príležitosti konania vojenskej konferencie v konvenčnom centre v meste San Juan na Portoriku. Na otázku vojenského kňaza, ako bude vyzerať víťazstvo, Casey odpovedal: "Úprimne povedané, boj nevyhráme, pokiaľ umiernení moslimovia neporazia islamských extrémistov," povedal Casey pred stovkami príslušníkov americkej Národnej gardy.

"Bude to ideologický zápas, ktorý sa bude podľa môjho názoru odohrávať počas nasledujúcich desaťročí, rovnako ako studená vojna," povedal Casey. Úlohou amerických vojakov v Iraku a Afganistane je podľa neho zabrániť extrémistickým skupinám, aby ovládli Blízky východ a zaútočili na Ameriku. Casey to povedal deň po tom, čo guvernér Portorika Aníbal Acevedo Vilá vyzval na stiahnutie amerických vojakov z Iraku. Poslucháči odmenili jeho prejav, v ktorom kritizoval súčasnú americkú vládu, súhlasným potleskom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu