Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Nemecká rukojemníčka prosí o pomoc

Humanitárna pracovníčka Christina Maierová
Humanitárna pracovníčka Christina Maierová (Zdroj: TASR)

KÁBUL - Nemecká pracovníčka humanitárnej organizácie, ktorú v sobotu uniesli v Kábule neznámi ozbrojenci, sa v nedeľu objavila vo vysielaní súkromnej afganskej televízie Tolo. V odvysielanom videozázname sa mladá Európanka identifikovala ako Christina Maierová z Ora International a povedala, že je v poriadku.

Potom na pokyn zamaskovaného muža prečítala list v jednom z afganských lokálnych jazykov darí, v ktorom žiadala svoju vládu o pomoc pri jej skorom prepustení. Muž v tmavých okuliaroch a šatkou okolo hlavy ďalej pokračoval, že únoscovia výmenou za jej slobodu žiadajú vládu prezidenta Hámida Karzaja o prepustenie "nevinných väzňov". Muž sa dištancoval od Talibanu a povedal, že zoznam väznených mužov zverejnia neskôr. "Nemáme žiadne iné požiadavky. Nie sme zlí ľudia, nie sme ani Taliban. Sme zvláštna skupina", vyhlásil muž v jazyku darí.

Žena na videu mala na sebe dlhé šaty, okolo hlavy uviazanú šatku a pôsobila nervózne. Sedela so skríženými nohami a pred kamerou ukazovala osobné doklady na potvrdenie svojej totožnosti.

Televízia Tolo prerušila v nedeľu popoludní svoje pravidelné vysielanie a odvysielala nahrávku, ktorá trvala menej ako minútu. Vedenie televízie zatiaľ neprezradilo, odkiaľ videonahrávku získalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu