Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Český Dr. Smrť: Pokúsil som sa zabiť 43 ľudí!

Najväčší český masový vrah Petr Zelenka (31)
Najväčší český masový vrah Petr Zelenka (31)

HRADEC KRÁLOVÉ - „Pokúsil som sa zabiť 43 ľudí! Pamätám si to!“ Nemocničný vrah Petr Zelenka (31) šokoval ďalším desivým priznaním. „Pán smrti“ obvinený doteraz z ôsmich vrážd a deviatich pokusov o vraždu, povedal ohromeným vyšetrovateľom presne túto vetu. A navyše im dal písomný dôkaz, že nežartuje. Osobne zostavil v cele svoj sedemročný „zoznam smrti“!

Zelenka priznal, že za sedem rokov, počas ktorých pracoval ako zdravotník v havlíčkobrodskej nemocnici, chcel o život pripraviť spolu 43 ľudí! Svoje obete si pamätá dodnes. Poznal ich diagnózu, pamätá si, na ktorom lôžku ležali, spomína si, kto z nich zomrel a kto jeho smrtiacim heparínovým injekciám unikol.

Policajné správy doteraz tvrdili, že Zelenkova potreba vraždiť sa objavila v máji minulého roka. Skutočnosť je však zrejme iná. Šialený Zelenka aplikoval ľuďom smrtiaci liek celých sedem rokov. Prísne utajovaný zoznam obsahuje výpočet lôžok na ARO, kde ležali pacienti, ktorým údajne podal liek heparín. Poznámky neobsahujú mená všetkých pacientov.

„Vyšetrovanie ukázalo, že v niektorých prípadoch obvinený naozaj mená nepoznal, vedel však diagnózu, ktorú k jednotlivým lôžkam pripísal. Dokonca v niektorých prípadoch označil tieto lôžka krížikom na znamenie toho, či daný pacient podľa jeho informácií zomrel alebo nezomrel,“ priznal hovorca královohradeckého štátneho zastupiteľstva Pavel Bužga. Presný počet odmietol komentovať, avšak informáciu o 43 plánovaných vraždách nevyvrátil.

Zelenka, ktorý mal v pondelok absolvovať ďalší policajný výsluch, neopustil väznicu. V piatok sa zrejme opäť pokúsil o samovraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu