LONDÝN - Je známe, že po nadmernej konzumácii alkoholu majú ľudia tendenciu robiť veci, ktoré v triezvom stave nerobia. Platí to aj pre vegetariánov.
Ako zistil britský prieskum, niektorí z nich sú pod vplyvom alkoholu ochotní spáchať stravovací hriech a zjesť mäso, napísal spravodajský server Fox News. V prieskume britského internetového servera VoucherCodesPro 37 percent opýtaných vegetariánov pripustilo, že jedia mäso potom, čo toho príliš veľa vypili.
Z tých, čo sa ku stravovaciemu prehrešku priznali, 34 percent uviedlo, že jedia mäso, kedykoľvek sa opijú, ďalším 26 percentám sa to stáva "dosť často", 22 percentám "zriedka" a 18 percentám "príležitostne".
Najobľúbenejšie mäso, aké si opití vegetariáni dávajú, má podobu kebabu. Na druhom mieste sú hovädzie hamburgery, nasleduje slanina, vyprážané kurča a bravčové klobásky. Väčšina - 69 percent - príležitostne mäsožravých vegetariánov tvrdí, že so svojím prehreškom sa nikomu nezveruje.
Nie sú to ale len britskí vegetariáni, ktorí príležitostne neodolajú mäsu. Minulý rok boli v Spojených štátoch zverejnené štúdia, podľa ktorých sa 84 percent amerických vegetariánov v určitej fáze života znova vráti ku konzumácii mäsa.