Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Hrôzostrašná tvár vojny v Iraku

Vyznamenaný americký vojak Ty Ziegler (24), ktorý vo vojne prišiel o tvár. Na fotke spolu s republikánskym senátorom a možným kandidátom na prezidenta USA Johnom McCainom. Zobraziť galériu (3)
Vyznamenaný americký vojak Ty Ziegler (24), ktorý vo vojne prišiel o tvár. Na fotke spolu s republikánskym senátorom a možným kandidátom na prezidenta USA Johnom McCainom.

SAN ANTONIO - Toto sú obrazy, ktoré nútia zamyslieť sa nad brutalitou vojny. Mladí vojaci bez nôh a rúk, so znetvorenými tvárami. V texaskom San Antoniu otvorili predvčerom najmodernejšie americké rehabilitačné centrum pre zranených vojakov.

Náklady vo výške 50 miliónov dolárov (1,35 miliardy korún) financujú súkromní darcovia. Viac ako 160-tisíc amerických vojakov bojuje momentálne v Iraku, Somálsku či Afganistane. Len v Iraku ich doposiaľ zahynulo tritisíc, viac ako dvadsaťtisíc zranených sa vrátilo naspäť do vlasti - s amputovanými končatinami a popáleninami na celom tele! Jedným z nich je aj vojak amerického námorníctva Ty Ziegler (24), ktorý pri útoku prišiel o celú tvár - nemá nos, uši ani pery. Musel absolvovať štyridsať operácií. Pri slávnostnom otvorení nového centra bol čestným hosťom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu