CLYDEBANK - Istého muža prijali do nemocnice v škótskom meste Clydebank po tom, ako skonzumoval priveľa ružičkového kelu. Ten totiž obsahuje veľké množstvo vitamínu K, ktorý podporuje zrážanlivosť krvi, a teda negatívne ovplyvňuje účinnosť liekov zvaných antikoagulanty pôsobiacich opačne. Tomuto mužovi ich predpísali po vlaňajšom zlyhaní srdca a lekár každý týždeň kontroloval, či je dávka liekov postačujúca.
Ako vo svojom sviatočnom vydaní uviedol Medical Journal of Australia, lekári nedokázali pochopiť, prečo lieky neúčinkujú tak, ako by mali. Nakoniec sa ukázalo, že pacientov stav sa dramaticky zhoršil preto, že často jedáva svoj obľúbený ružičkový kel. Kardiológ Roy Gardner preto upozornil na to, aby si ľudia trpiaci veľkou zrážanlivosťou krvi dávali pozor na potraviny s vysokým obsahom vitamínu K. Ako však s humorom dodala riaditeľka Golden Jubilee National Hospital Jill Young, šlo o ich prvý prípad "predávkovania sa" ružičkovým kelom.