Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Egyptskému exministrovi hrozí za vraždy demonštrantov doživotie

Habíb Adlí
Habíb Adlí (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Bývalý egyptský minister vnútra Habíb Adlí dnes na súdnom procese, kde je obžalovaný z vrážd po nariadení streľby do demonštrantov, vypovedal, že je nevinný.

V prípade, že sa preukáže vina bývalého ministra vnútra za éry zosadeného prezidenta Husního Mubaraka, hrozí mu podľa agentúry AP doživotný trest väzenia. Adlí mal nariadiť streľbu do neozbrojených demonštrantov počas povstania proti Mubarakovi od 25. januára do 11. februára 2011.

Dnešný začiatok súdneho procesu s Habíbom Adlím, ktorý prebieha spoločne s jeho šiestimi obžalovanými spolupracovníkmi, sprevádzajú v Káhire prísne bezpečnostné opatrenia.

Približne 1000 pribuzných takmer 850 zabitých protivládnych demonštrantov sa zhromaždilo pred súdom s požiadavkou, aby sa mohli zúčastniť súdneho pojednávania. Príbuzní obžalovaných a desiatky ich právnych zástupcov zaplnili pojednávaciu miestnosť.

Habíb Adlí bol jedným z najvplyvnejších predstavieľov Mubarakovho režimu. Dohliadal na približne pol miliónom členov bezpečnostných jednotiek. Súdny proces bude po úvodnom pojednávaní pokračovať 21. mája.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu