Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Otec tesne pred tragickým úmrtím predával veci za 10-tisíc: Peniaze neprišli, vraj ich dali v hotovosti, čo máme robiť?

Dobrý deň. Mám problém s mojim zamestnávateľom. Už dva mesiace mi nevyplatil mzdu a stále tvrdí, že už každú chvíľu mu prídu peniaze z väčších zákazok a bude mať peniaze aj na výplaty. Čo mám robiť? Výpoveď dať nemôžem, lebo už tu nenájdem takúto prácu ale, zadarmo robiť nebudem.

Dobrý deň, zamestnávateľa vyzvite listom na vyplatenie mzdy a upozornite ho na možné trestnoprávne následky v súvislosti s nevyplatením mzdy a tiež, že pokiaľ mzdu vo Vami uvedenej lehote nevyplatí, podáte na súd návrh na vydanie platobného rozkazu. Pokiaľ zamestnávateľ sumu v uvedenej lehote nevyplatí, podstúpte vyššie uvedené kroky.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ako je to so starostlivosťou o deti pred rozvodom manželstva, keď sa nevieme dohodnúť.

Dobrý deň, pokiaľ sa neviete dohodnúť, môžete na súd podať návrh na úpravu výkonu rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu na čas do rozvodu manželstva. Jedná sa o samostatné konanie. Takéto rozhodnutie bude pre Vás záväzné až do času, kým súd nerozhodne o UPP v rámci konania o rozvod a UPP k maloletým deťom.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu