Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Svine, potkany a smrad? Marián má suseda ako z nočnej mory! Advokátka radí, ako ochrániť svoju rodinu

Rado: Dobrý deň. Mestská časť zriadila pred niekoľkými rokmi v tesnej blízkosti nášho bytového domu kynologický park. Prevádzková doba je od 06.00 do 22.00 hod., ale často dochádza k ich prekračovaniu. Brechot psov tak počúvame nielen počas dňa, ale aj skoro ráno a neskoro večer. Privolané hliadky MsP upozornia narušiteľov, čo sa ale o pár dní opakuje. Petícia za zrušenie by vzhľadom na malý počet sťažovateľov úspešná zrejme nebola. Aký postup by ste nám doporučili, ak by sme chceli daný park zrušiť?

Dobrý deň. Odporúčam Vám obrátiť sa na mestskú časť a to s čo najväčšou účasťou obyvateľov, ktorým kynologický park prekáža a skúsiť prísť k zmierlivému vyriešeniu tejto situácie, napr. úpravou prevádzkovej doby.

Viera G: Som vlastníčka hotelovej izby, kde aj bývam. V susedných dvoch alebo aj troch (obe strany a pod) vyrábajú tabaky, pridávajú do neho niečo a buď to sušia alebo ohrievajú, ďalej fety a pod. Razí mi hrozný smrad, z ktorého pomaly kolabujem. Nikto s tým nechce nič robiť. Poraďte, prosím. Ďakujem.

Dobrý deň. Uvádzate, že bývate v hotelovej izbe, čo znamená že Vaše ubytovanie patrí pod správu hotela. Každý hotel disponuje vlastným hotelovým poriadkom, ktorý takmer vždy obsahuje zákaz fajčenia alebo uskutočňovania iných činností, ktoré by rušili osoby z vedľajších izieb, prípadne činností, ktoré by boli nebezpečné alebo v rozpore so zákonom. Odporúčame, aby ste na túto situáciu upozornili hotel a požiadali ich o nápravu.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu