Štvrtok21. november 2024, meniny má Elvíra, zajtra Cecília

Divoké bylinky zaraďujeme bežne do jedla: Nepoužívame ich iba na liečenie, ale aj na prevenciu

Diana Mozoláková Zobraziť galériu (4)
Diana Mozoláková

BRATISLAVA - Okolo seba máme zadarmo čerstvý bylinkový supermarket, vďaka ktorému budeme zdravší a ušetríme aj veľa peňazí za stravu. Napríklad žihľava má 6 krát viac vitamínu C a sedmokráska viac vápnika ako mlieko a vieme si ich odložiť aj na zimu. Prezradila v Topky podcaste foodblogerka Diana Mozoláková

Bylinky pridávame do smoothie, kaší, koláčov, zmrzliny. Viaceré divoké bylinky môžeme aj fermentovať a nechať si na zimu. Všetky púčiky sa dajú naložiť a odložiť. Bylinky nedávame do mrazničky, aby sa nepoškodili.

Veľkú pozornosť by sme mali venovať najmä sezónnym bylinkám ako sú napríklad smrekové výhonky, z ktorých je výborný sirup, ale hodia sa aj do čokolády a smoothie nápoja. Púpavové kvety si môžeme aj vysmažiť a z jej koreňov vyrobiť chutnú kávu. Pravosť bylín a to, či sú jedlé si viete overiť aj v aplikácii.

TOPKY PODCAST nájdete aj na audio platformách:

ANCHOR.FM   SPOTIFY  APPLE PODCASTS

Dajte nám, prosím, ODBER (SUBSCRIBE) alebo FOLLOW na Spotify alebo Apple podcasts a vypočujte si každý týždeň nový TOPKY PODCAST ako prví. Ďakujeme.

 

 

 

Viac o téme: BylinkyJedloTopky FoodblogerPodcast
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu