Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zverstvo v Brezne: Martinko (4) bojuje o život, zbil ho otec! V nemocnici strávil aj minulé Vianoce

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví 30-ročného muža z okresu Brezno. Zobraziť galériu (2)
Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví 30-ročného muža z okresu Brezno. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BREZNO - Začiatkom minulého týždňa došlo v Brezne k otrasnému incidentu. Fyzicky tu napadli len štvorročného chlapčeka. Celý prípad je o to strašnejší, že zranenia mu mal spôsobiť jeho vlastný otec. Syna mal ale zbiť aj v decembri 2018. Momentálne je znova v rukách polície, všetci sa však obávajú, že sa zopakuje scenár z minulosti...

Chlapcov stav je veľmi vážny. "Bitkou a kopancami obvinený muž dieťaťu spôsobil veľmi vážne zranenia po celom tele. Chlapčeka po prevezení do nemocnice ihneď operovali a stále je v ohrození života," uviedla polícia.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Obvinený skončil v policajnej cele. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca okresného súdu už rozhodol o väzobnom stíhaní. Muž je obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví. 

Prípad je ale naďalej v štádiu vyšetrovania. "Keďže ide o veľmi citlivý prípad, podrobnejšie informácie zverejníme, až keď to dovolí procesná situácia," uzavreli zástupcovia zákona.

História sa opakuje

Podľa zdroja blízkeho rodine sa však podobné zverstvo odohralo aj v minulosti, konkrétne v decembri 2018. Chlapec mal taktiež skončiť v nemocnici. Jeho otca síce vzali do vyšetrovacej väzby, no nepobudol tam dlho a dostal sa na slobodu.

Dieťa načas skončilo v rukách starej matky, po rozhodnutí súdu sa však znova dostalo k rodičom. Momentálne je otázne, či Martinko vôbec prežije. Jeho zranenia sú veľmi vážne.

Viac o téme: DieťaTýraniePolíciaBrezno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu