Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Fanúšikovia legendárnej kapely v smútku: Zomrel bývalý spevák (†66) Iron Maiden!

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počas včerajšieho dňa zasiahla svet hudby smutná správa. Vo veku 66 rokov totiž zomrel spevák Paul Di'Anno, ktorý sa preslávil v kapele Iron Maiden, v ktorej pôsobil na prelome 70. a 80. rokov.

Paul Di'Anno pôsobil v legendárnej hudobnej skupine medzi rokmi 1978 a 1981. Následne ho z nej však vyhodili kvôli jeho problémom s drogami. Spevák sa podieľal na debutovom albume kapely s názvom Iron Maiden v roku 1980 a o rok neskôr na albume Killers. Následne sa venoval sólovej dráhe a rovnako tak pôsobil vo viacerých kapelách.

Počas včerajšieho dňa sa však jeho fanúšikovia dozvedeli smutnú správu. Nahrávacie štúdio Conquest Music, pod ktoré patril, totiž informovalo verejnosť o tom, že Di'Anno zomrel. „Conquest Music v mene jeho rodiny so zármutkom oznamuje úmrtie Paula Andrewsa, profesionálne známeho ako Paula Di'Anna," uviedla spoločnosť podľa The Guardian.

„Aj napriek tomu, že ho trápili viaceré zdravotné problémy, kvôli ktorým skončil na vozíku, Paul naďalej zabával svojich fanúšikov po celom svete a od roku 2023 mal viac ako 100 koncertov," píše sa ďalej vo vyhlásení.

Viac o téme: Paul Di'Anno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu