Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

NEFÉR zápas boxeriek na Olympiáde: Talianka bojovala s MUŽOM? Pobúrené sú aj svetové hviezdy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk)

PARÍŽ - Celý svet aktuálne rieši boxerský zápas medzi Taliankou Angelou Carini (25) a Alžírkou Imán Chalíf (25). Druhá z menovaných minulý rok neprešla v teste pohlaví a bola Medzinárodnou boxerskou federáciou vylúčená zo ženskej kategórie. Jej účasť na olympiáde preto mnohých pobúrila... Kritikou nešetrí ani slávna autorka Harryho Pottera J.K. Rowlingová (59) či Elon Musk (53)!


LOH 2024 46 sekúnd a dosť: Smutný moment v boxe, Talianka vzdala zápas s kontroverznou súperkou


Letnými olympijskými hrami v Paríži aktuálne rezonuje boxerský zápas Talianky Angely Carini a Alžírky Imán Chalíf. Zápas trval len krátkych 46 sekúnd, po ktorých sa prvá z menovaných rozhodla vzdať. „Som zvyknutá na boj, ale takú ranu som ešte nikdy nedostala,“ povedala boxerka, ktorá sa podľa mnohých v ringu stretla síce oficiálne so ženou, no biologicky s mužom. 

Chalíf pritom nie je trangender, narodila sa so ženskými pohlavnými orgánmi, no má mužský chromozóm, čo sa mimo iného prejavuje aj zvýšenou produkciou testosterónu. Alžírka bola preto minulý rok dokonca Medzinárodnou boxerskou federáciou vylúčená zo ženskej kategórie a na svetovom šampionáte sa nemohla zúčastniť finále. Preto mnohých pobúrila jej účasť na Olympiáde. 

„Nie je to fér,“ plakala Talianka. „Cítila som silnú bolesť nosu. A po rokoch skúseností z ringu som si povedala, že to stačí. Mohol to byť môj životný zápas,a le v tú chvíľu som musela chrániť svoj život,“ dodala. Informácia o tomto zápase okamžite zasiahla ľudí po celom svete. A svoj názor si pre seba nenechali ani svetové hviezdy. 

Slávna spisovateľka J.K. Rowlingová má na vec jasný názor. „Pozrite sa na toto a potom mi vysvetlite, preto vám nevadí, že muž mláti na verejnosti ženu pre vašu zábavu. Počnúc šikanátorom v červenom a končiac organizátormi, ktorí to dovolili. Je to len muž, ktorý sa vyžíva vo svojej moci nad ženami,“ napísala na sociálnu sieť X. 

A veľmi podobný názor má aj kontroverzný podnikateľ Elon Musk. Ten zdieľal príspevok americkej plavkyne Riley Gaines, ktorá napísala: „Muži do ženského športu nepatria,“ a on k nemu pripísal: „Absolútne súhlasím.“

NEFÉR zápas boxeriek na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: J.K. RowlingováElon MuskOlympijské hry 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu