Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Rytmus má 90. roky živo v pamäti: TAKTO zo syna NEvychovám grázla!

Patrik Rytmus Vrbovský na premiére filmu Miki
Patrik Rytmus Vrbovský na premiére filmu Miki (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na slávnostnej premiére filmu Miki sa to doslova hemžilo známymi tvárami. Dominika Cibulková, Ady Hajdu, Attila Végh, Martina Schindlerová… a mnohí ďalší. A najnovší počin slovenskej kinematografie si nenechal ujsť ani raper Patrik Rytmus Vrbovský.

Film Miki je príbehom muža, ktorý sa vráti zo zahraničia naspäť do rodnej dediny, do krajiny, ktorá sa mení a otvárajú sa veľké možnosti v oblasti organizovaného zločinu. Miki v sebe postupne obajvuje schopnosti vybudovať jednu z najväčších a najobávanejších mafiánskych skupín v krajine. Pozrieť si film prišiel aj Patrik Rytmus Vrbovský, ktorého do kina priviedlo hneď niekoľko dôvodov. „Aj zvedavosť, lebo mám rád slovenskú kinematografiu a robil to aj môj kamarát.“ Obľubu má však Patrik aj v mafiánskych filmoch. „Samozrejme, tie americké úplne a toto je niečo nové, je to určite aj odvážne púšťať sa do takéhoto žánru...“

Film sa odohráva v období temných 90-tych rokov, ktoré na vlastnej koži zažil aj raper a dodnes v ňom evokujú beztrestnosť, korupciu a špinavé peniaze. Bolo to však aj obdobie bitiek, ktoré boli na dennom poriadku. „Záleží, aj z akej vrstvy kto je. Ten kto bol bohatý, sa s takýmito ľudmi možno ani nestretol. Ale takí tí bežní, čo sa chceli zaradiť do nejakého systému a nechcelo sa im robiť, pretože boli presvedčení o tom, že všetko veľké, čo chceš dosiahnuť, je zaplatené alebo skorumpované, tak volili takúto cestu,“ zhodnotil Rytmus, podľa ktorého skĺznuť na takéto chodníčky nebolo v danej dobe nič náročné. „Podľa mňa, prorotyp chlapa na sídlisku bez rodinného zázemia, chcel byť mafián. Väčšina. To tak bolo a vôbec na tom nevidel nikto nič zlé, pretože v tej dobe sa nikto nezatváral, každý si mohol robiť čo chcel, mohol zarábať a nikoho za to nezatvorili. A keď náhodou mal nejaký konex, tak si to na súde vybavil, Tak to bolo,“ opisuje svoje dojmy z 90-rokov Rytmus. Ten je však už nejaký čas nielen úspešným raperom, ale predovšetkým otcom syna Sanela, ktorého vychováva s manželkou Jasminou Alagič. Z Rytmusa sa stal starostlivý, láskavý a milujúci otec a to by sa podľa jeho slov nezmenilo nikdy, ani keby jeho syn skĺzol na zlé chodníčky. Čo by ale robil, keby sa to naozaj stalo...?

Rytmus má 90. roky živo v pamäti: TAKTO zo syna nevychovám grázla! (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: FilmMikiRytmusPatrik Vrbovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu