Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vlastimil Harapes (†77) dva mesiace po smrti: PRÁZDNY hrob!

Vlastimil Harapes
Vlastimil Harapes (Zdroj: Tv Prima)

PRAHA - Uplynuli už dva mesiace od smrti českého herca a tanečníka Vlastimila Harapesa. Tento svet opustil vo veku 77 rokov. Umelec podľahol ťažkej chorobe. A uznávaný Čech stále nemá hrob. Kde je urna?

Vlastimil Harapes by minulý týždeň v stredu oslávil svoje 78. narodeniny. Tých sa, žiaľ, nedožil. Od jeho smrti ubehli už dva mesiace a uznávaný Čech má stále prázdny hrob. Podľa najbližších, ktorí majú kontakt na dve netere zosnulého, majú vraj urnu s popolom pozostalí stále doma. „Nechali totiž robiť zvláštny náhrobný kameň. Jeho príprava bude trvať tri mesiace, preto urna ešte nie je uložená,“ povedal Blesku dobre informovaný zdroj z umeleckého prostredia. Nie je však jasné, kde chcú príbuzní bývalého baletného majstra pochovať.

Ako informoval tlačový hovorca českého Národného divadla, Harapes zomrel v stredu 15. mája o 12. hodine. „Dnes na poludnie nás opustil po krutej a intenzívnej chorobe jeden z pražských nemocníc emeritný sólista Baletu Národného divadla Vlastimil Harapes,“ vyjadril sa. Umelca roky trápili vážne zdravotné problémy. Podľahol však ťažkej chorobe. Ako sa však ukázalo, nebola taká dlhá, ako sa prvotne predpokladalo. Veľký nádor blízko srdca mu lekári našli len týždeň pred smrťou. Metastázy mal aj v iných častiach tela.

Viac o téme: HrobVlastimil Harapes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu